VLASTNOU HLAVOU

MAREK VAGOVIČ - záver knihy

"Správali sa, akoby boli navždy nedotknuteľní. Predstavitelia zlatej mládeže s veksláckymi spôsobmi, ktorí sa prezentovali ako ctihodní občania. V skutočnosti poznali len tri slová: peniaze, známosti a beztrestnosť. Vo vzduchu však cítiť, že sa niečo zlomilo. Politická garnitúra, ktorá v koalícii s obchodníkmi v pozadí uniesla štát, si uvedomuje, že zašla priďaleko. Aj preto sa množia pokusy o diskreditáciu politických protivníkov a kritických novinárov. A eliminujú sa policajti a prokurátori, ktorí chceli poctivo vyšetriť podozrenia z konšpiračných bytov a luxusných rezidencií. Studená vojna za zmenila na otvorený spôsob boja. Bez zábran a pravidiel. Zdá sa, že niekomu ide o všetko."


Keď som písal tieto riadky, ani vo sne by mi nenapadlo, ako mrazivo aktuálne budú vo februári 2018, keď zabili Jána a Martinu, ale aj dnes – v auguste 2023, keď sa Robert Fico znovu bezškrupulózne prediera k moci.

Po knižnom debute Vlastnou hlavou nasledovala dvojka, v ktorej som aj na základe informácií ľudí z jeho najbližšieho okolia zmapoval, ako prišiel o moc a padol na samé politické dno.

Fico však vstal z popola a chystá sa piatykrát vyhrať voľby. Znovu tým istým, mafiánskym štýlom zastrašovania, očierňovania a likvidácie všetkých, ktorí ohrozujú beztrestnosť ich partie.

Príbeh Smeru ako akciovej spoločnosti s prvkami organizovanej skupiny totiž zďaleka neskončil. Buď to bude triumfálny návrat k moci alebo víťazstvo spravodlivosti... Všetko je v našich rukách!


Comments

Popular posts from this blog

Nebojím sa budúcnosti, lebo sa nezmení...

15 hodín v klíme a niečo medzi tým

Hrvatska Republika opäť (2.časť)